Acord de col.laboració entre CSJ i CGPJ

Published on Thursday, 23 July 2015

 

El Consell Superior de la Justícia informa de la signatura d’un acord de col·laboració que va tenir lloc ahir a les 13’00 hores a Madrid a la Seu del Consell General del Poder Judicial del Regne d’Espanya. Aquest acord ha estat firmat pel Sr. Enric Casadevall Medrano, President del Consell Superior de la Justícia i pel Sr. Carlos Lesmes Serrano, President del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial.

 

El Consell Superior de la Justícia del Principat d’Andorra i el Consell General del Poder Judicial del Regne d'Espanya, consideren necessari afavorir els intercanvis d'experiències entre les seves Institucions per les vinculacions històriques, culturals, jurídiques i lingüístiques, que mantenen els nostres dos països.

 

 

 

El present Acord regula la col·laboració dels jutges i magistrats espanyols que també exerceixin al Principat d'Andorra, estableix un marc de col·laboració en matèria de formació, inspecció i estadística, i contempla l'intercanvi de publicacions entre les dues institucions, en aquells àmbits en què sigui possible, tenint en compte la regulació i la normativa aplicables en cadascuna de les institucions.

 

Així mateix, és objecte del present Acord deixar constància de l'interès de les parts en mantenir una col·laboració de mutu aprofitament, d'acord amb les seves normes orgàniques i competències, realitzant activitats conjuntes en diverses àrees com ara publicacions, divulgacions i investigació en matèria jurídica, tot això en aplicació del què estableix l’article VIII del Memoràndum d’Enteniment, d’Amistat i Cooperació General, firmat el passat 8 de gener pel Cap de Govern del Principat d’Andorra i el President del Govern espanyol.

 

 

 

Andorra la Vella, 22 de juliol del 2015